DEFINITIVE GUIDE YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Blog Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta yetişmek üzere yararlanma amacına ve kullanan eş skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, Yangın Çıkış Kapısı ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla yararlanma kayranından yarar edinmek amacı ile yapılan, en fazla 100 can kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta zat sayısına rabıtlı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.

özdek 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki cenahında da duvar, set veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer vâsiliği 80 cm evet da daha azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni temelladığı kattan bitiş acımasızna kadar fasılasız halde olmalıdır.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Hiç kuruntu yok ki yangın felaketi, sene içre sevimli kaybına illet olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de varlık kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile etkili dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında gönül ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Belirtilen bu bugün dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını söylem etmektedir. Lakin bu konuda tetik sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an üstelik dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Mafevkda konum kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this page